Prevoz pokojnika je osjetljiva stvar koja zahtijeva posebno rukovanje i procedure. U Duisburgu u Njemačkoj postoji nekoliko opcija za transport pokojnika:

Pogrebne kuće:

Pogrebne kuće u Duisburgu obično nude usluge prijevoza pokojnika. Imaju specijalizovana vozila i osoblje obučeno za rukovanje i transport preminulih osoba sa dostojanstvom i poštovanjem.


Bolnice ili mrtvačnice:

Ako je smrt nastupila u bolnici ili drugoj medicinskoj ustanovi, oni često imaju aranžmane za transport pokojnika u mrtvačnicu ili pogrebnu kuću. Oni mogu dati smjernice o procesu i mogu pomoći u sklapanju aranžmana.


Privatne transportne kompanije:

Postoje privatne transportne kompanije specijalizovane za prevoz preminulih osoba. Ove kompanije mogu upravljati pogrebnim kolima ili drugim vozilima opremljenim za ovu svrhu.


Međunarodni transport:

Ako preminulog treba prevesti u inostranstvo, mogu biti potrebni dodatni aranžmani i dokumentacija. Pogrebne kuće ili specijalizovane agencije mogu pomoći u ovom procesu, osiguravajući poštivanje propisa i poštovanje prema pokojniku.


Važno je da kontaktirate odgovarajuće vlasti ili organizacije kako biste organizirali prijevoz i osigurali usklađenost sa svim zakonskim zahtjevima. Pored toga, porodice bi možda želele da uzmu u obzir kulturne ili verske običaje kada organizuju prevoz za svoje najmilije.